Klik her for at "starte forfra"!Mads Bischoff,
Åbyhøj,
Danmark

Klik her for at søge på bischoff.dk!
Søg på bischoff.dk

DrumSpot 2011
T
rommefesten i min
baghave Se mere her!

Kig dig omkring!
Oversigt
:
Musik og dans
Webdesign mm
Kolonihaven
Fotos

Kontakt Mads
Artikler:
Afrikansk medicin
Voksenleg-vigtig leg
Afrikadans på dansk
En hvid neger!
Midtfynsk ceremoni
Utamadunigrupperne
Links:
Mine links
Afrika links
Lidt af hvert:
Er ting altid det det ligner?
Er computeren køn?
The Bongo project - TCP/IP med trommer
Kryds og Bolle
En computerbøn!
African instruments
Gæstebog
Hva' så
Det var dumt!
Systemkrav!
Kolo(Web)Cam
SYROS WebCam
MAGIG cards
Puslespil

Månens aktuelle fase:

 

Se hvilke lande
jeg har besøgt.


Voksenleg er vigtig leg

Trommegruppen Play'n'Drum får voksne til at lege ved hjælp at trommer og dans. Med rødder i afrikansk musik og folkedans flytter trioen grænser i erhvervslivet.

Rapelling, maleri eller orienteringsløb. Tilbudene til at ryste folk sammen eller åbne deres øjne af andre grunde, er mange og forskellige. Brugen af trommer og dans har en helt speciel effekt på folk.
"Oplevelsen med stort O, er det væsentlige.
For Nordea er det ligegyldigt at kunne trinene, oplevelsen er det væsentlige. Vi kan i løbet af kort tid etablere et rum hvor det er okay at vrikke med røven og stå og brøle ved siden af sin chef. Man bliver klam i hænderne eller mand og mand danser sammen. Der er så mange grænseoverskridende ting i det, som gør det til en helt speciel oplevelse", fortæller Mads Bischoff, et af de tre medlemmer af gruppen Play'n'Drum. De tre medlemmer Nils Kilele, Kjeld Friis og Mads Bischoff har mere end 20 års erfaring med at spille sammen. I starten af 80'erne mødte de hinanden i det spirende afrikanske musikmiljø og har hængt sammen siden. Det har ført til truppen Play'n'Drum, som de i dag har mellem to og seks job med om måneden, hvoraf en stor del er i det danske erhvervsliv.

Personaleudvikling på de skrå brædder
Når truppen holder workshop er det udfra "trust the leader" princip. En af de tre styrer og dirigerer udfra simple anvisninger og folk skal blot følge med.
"Vi kupper nærmest folk nogle gange. Vi spørger til deres dag, har I haft en lang på kontoret og så videre. Samtidig lærer vi dem , nogle simple trin, og hov, så fik vi et klap på og en sang flettet ind. Ofte bliver folk helt overraskede og vildt glade over alt det de pludselig får sat sammen", fortæller Mads Bischoff om hvordan en workshop forløber. Som regel er workshoppen en kombination af trommespil og dans. En gruppe bliver delt i to, så én del spiller og en del danser. Kunsten for de to dele er at holde samarbejdet kørende.
" Der er nogle klare metaforer i at hvis den ene gruppe ikke spiller ordentligt, så kan den anden gruppe ikke danse. De skal se på hinanden og følge hinanden. De får ikke noder, de skal se på hinanden og afpasse tempo og så videre efter hinanden. Jeg plejer at sige at danserne er trommernes noder", fortæller Mads Bischoff..
Under en workshop er det som regel tydeligt, at der bliver åbnet op for nogle sider, der ofte kan være gemt ret godt væk. Netop her er styrken i en workshop med Play'n'Drum gemt, hvis man spørger Mads Bischoff.

Legende direktører
"Jeg kan få direktørerne til at lege. Legen har faste spilleregler, den foregår i et trygt forum og det får folk til at sætte dem selv på spil.
Det inspirerer dem til at vende tingene lidt på hovedet og på den måde fostrer leg kreativitet. Og kreativiteten er drønvigtig i de fleste virksomheder", fortæller Mads Bischoff.
Dot Søe Worch, afdelingsleder ved Sanistål arrangerede i august i år en workshop med Play'n'Drum for sine seks mandlige kolleger og sig selv. En af de væsentlige bevæggrunde for at arrangere workshoppen var lysten at arrangere noget helt specielt, som ingen af dem havde prøvet før.
"Jeg holdt det hemmeligt for dem der skulle være med, jeg fortalte det kun til min leder. Hans reaktion var "Det kan du da ikke". Jeg vidste også godt det var ret specielt for seks mænd og en kvinde, som er typiske kontormus som os", fortæller Dot Søe Worch om tankerne forud for arrangementet.
De andre blev noget hvide i ansigterne da de først så Mads Bischoff og hans opstilling af trommer. Mads stod smilende med en masse smykker om halsen, stort krøllet hår og i bare fødder.
"Vi er jo slet ikke vant til at skulle røre ved hinanden. Pludselig skulle vi holde i hånd og danse i bare tæer, det var virkelig grænseoverskridende", fortæller Dot Søe Worch om de umiddelbare reaktioner på mødet med Mads Bischoff og hans workshop.
"Men der gik ikke mere end 10 minutter så kastede folk sig virkelig ud i det. De gik helt agurk, det var bare megagodt", fortæller Dot Søe Worch.
For Dot Søe Worch var det vigtigste med workshoppen at ryste folk sammen. Omstruktureringer havde blandt andet resulteret i hendes nye afdeling og at helt nye samarbejder skulle fungere.
"For os skulle det ryste sammen og løsne op. Det virkede helt suverænt, også fordi vi virkelig fik grint samtidig. Generelt vil jeg mene at man kan bruge det til virkelig mange ting", siger Dot Søe Worch om workshoppen. 

Af Camilla Westersø Olsen, Danmarks Journalisthøjskole, Århus.

Bischoff.dk startsiden